زنان و سیاستگذاری
از اولین دوره برگزاری انتخابات شوراها در ایران، برخی از زنان این فرصت را برای ورود به عرصههای تصمیمگیری و تغییر در روند اداره امور شهرها و روستاهایشان غنیمت شمردند. تعداد نامزدهای زن هر دوره به نسبت قبل افزایش داشته اما هنوز زنان راه درازی در پیش رو دارند. در این بخش، شبکه یلدا، زندگی زنانی را مرور میکند که تصمیم گرفتند مسائل شهر و روستای خود را مسائلی مردانه ندانند و خودشان برای تغییر در زندگی مردم، وارد عرصه سیاستگذاری و تصمیمگیری شدند.
تعداد زنانی که در سالهای گذشته روی صندلیهای مجلس شورای اسلامی نشستهاند چندان زیاد نیست. در اولین دوره انتخابات مجلس، همه زنانی که به مجلس رسیدند از تهران برگزیده شده بودند، در دورههای بعد کم کم پای زنان شهرستانها هم به مجلس باز شد و اکنون زنانی در شهرهای کوچک هم نماینده شهرهایشان در مجلس میشوند. در این بخش، شبکه یلدا فعالیتهای حرفهای زنانی را که توانستند اقلیتی کمتعداد در میان خیل نمایندگان مرد باشند و فضای مردانه مجلس را تحت تاثیر قرار بدهند، مرور میکند.
تعداد زنانی که به عنوان نماینده وارد مجلس دهم شدند بیشتر از همه دورههای پیشین است. حضور کمی زنان در این مجلس آیا میتواند مقدمهای برای افزایش حضور کیفی آنها شود؟ آیا زنها در مجلس دهم، اقلیتی بیسروصدا هستند یا تعداد اندکی که میتوانند با بالا بردن صدای خود، صدای نیمی از جامعه ایران باشند؟
شبکه یلدا، روند فعالیت این زنان را در طول دوره نمایندگیشان زیر ذرهبین قرار میدهد و حرکت، حضور و اظهارنظرهای آنها را دنبال میکند و گزارش میدهد.
ورود زنان به عرصه قدرت از دو راه ممکن است، یکی برگزاری انتخابات و برگزیده شدن از پایین و دیگری درک توانمندیهای آنها از جانب مدیران سیاسی کشور و انتصاب آنها در جایگاههای مدیریتی. هر چند در سالهای اخیر اندک اندک تعداد زنانی که در دستگاههای اجرایی، در پستهای مدیریتی منصوب شدهاند بیشتر شده اما برای تغییر در روند کنونی لازم است رهبران و مدیران سیاسی کشور نگاهشان را به زنان تغییر بدهند. شبکه یلدا در این بخش زندگی حرفهای زنانی را بررسی میکند که توانستهاند با وجود سلطه مردان در سیاست، بتوانند اعتماد مدیرانشان را جلب کنند و در پستهای مدیریت اجرایی قرار بگیرند.