قوانین شورای شهر میگوید در طول دوره چهار ساله فعالیت شوراهای شهر، رئیس و اعضای هیئت رئیسه شورای شهر هر سال برگزیده میشوند و وظیفه اداره امور شورای شهر را برای مدت یک سال به عهده دارند. در سالهای گذشته، زنان بسیاری در انتخابات شهرشان برگزیده شدهاند و در شوراهای شهر هم به عنوان رئیس از سوی سایر اعضای شورا انتخاب شدهاند. این گزارش درباره این زنان است.
بجنورد، اعظمالسادات افشینفر
مرکز خراسان شمالی شهر بجنورد بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. در این شهر ۱۳ نفر عضو شورای شهر بودند که بعد از اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی تعداد آنها به ۹ نفر رسیده است.
اعظمالسادات افشینفر که سابقه سه دوره عضویت در شورای شهر بجنورد را دارد با رای مثبت سایر اعضای شورا به عنوان رئیس این نهاد مدنی انتخاب شد.
برای تصدی ریاست شورای اسلامی شهر بجنورد سید حسین نقیب دیگر عضو شورای اسلامی شهر هم کاندیدا شده بود.
این انتخاب در سومین سال دور چهارم شورای اسلامی شهر بجنورد اصورت گرفت.
اسفراین، طلعت رگبار
در شهر اسفراین در خراسان شمالی طلعت رگبار از زنان عضو شورای شهر به عنوان رئیس این شورا انتخاب شد. پیش از او روحالله دنیوی ریاست شورای اسلامی اسفراین را بر عهده داشت و خانم رگبار نایب رئیس این شورا بود. شورای اسلامی اسفراین پنج نفر عضو دارد. این شهر با ۵۳ هزار نفر جمعیت در جنوب بجنورد مرکز خراسانشمالی قرار دارد.
شهر قاضی، لیلا شکرانی
در انتخابات دوره دوم هیئت رئیسه شوراهای اسلامی شهرهای خراسانشمالی لیلا شکرانی در شهر قاضی به عنوان رئیس شورای این شهر انتخاب شد. شهر قاضی بیش از سه هزار نفر جمعیت دارد.
نهاوند، میترا دستهگلی
در انتخابات اعضای هیئت رئیسه شورای شهر نهاوند میترا دستهگلی با کسب ۶ رأی از ۹ رأی موجود بهعنوان رئیس جدید شورای این شهر برای یک دوره یکساله انتخاب شد. میترا دستهگلی سابقه استادی دانشگاه را هم دارد.
گرگان، زهرا نورا
برای کسب کرسی ریاست شورای شهر گرگان علی اصغر یوسفی و زهرا نورا کاندیدا شده بودند که نهایتا زهرا نورا با کسب هفت رأی در برابر چهار رأی در سال ۱۳۹ رئیس شورای این شهر شد.
خمینی شهر، فرشته پریشانی
در شهریور ۹۴ هم انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر خمینیشهر برگزار شد و فرشته پریشانی به عنوان رئیس این شورا برگزیده شد.
فرشته پریشانی یکی از فعالان فرهنگی شهرستان خمینیشهر است و مسئولیت مشاور بانوان فرمانداری خمینیشهر را هم دارد و در دو سال اول فعالیت شورا، رئیس کمیسیون فرهنگی این نهاد بوده است.
خانم پریشانی پس از انتخاب خود به عنوان رئیس شورا گفته بود که از شهردار برای تکمیل طرحهایش حمایت میکند و برای افزایش سرمایهگذاری در شهر، استفاده نخبهگان و استفاده از ظرفیت زنان در توسعه و آبادانی شهر تلاش خواهد کرد.
او همچنین گفته بود از طریق فضای مجازی، مردم را در جریان تصمیمهای شورا قرار خواهد داد.
مشکات، وجیهه کاظمیان
در انتخابات هیئت رئیسه سال دوم شورای چهارم شهر مشکات وجیهه کاظمیان که پیشتر خزانهدار شورا بود به عنوان رئیس تازه این نهاد برگزیده شد.
محمد حسنزاده رئیس سابق شورا و وجیهه کاظمیان خود را عنوان کاندیدای این پست مطرح کرده بودند.
این دومین بار بود که یک زن به ریاست شورای شهر مشکات از توابع کاشان میرسید. پیش از این شهناز پرکاس شش سال ریاست شورای این شهر را برعهده داشت و توانست در جمع ۳۰ عضو فعال و منتخب شوراهای اسلامی استان قرار گیرد.
کاظمیان پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه به کاشان نیوز گفت که در شهر مشکات نگاه جنسیتی وجود ندارد و این نشان دهنده غنای فرهنگی مردم شهر است. زنان و مردان مشکات بر اساس پتانسیلها و تخصص، برای توسعه شهر در کنار هم فعالیت میکنند.
او گفت که انتخاب یک زن نه تنها مانع توسعه نیست بلکه میتواند بهانهای برای حضور موثرتر زنان در اجتماع باشد.
شیروان، هما کلالیانمقدم
در انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر شیروان هما کلالیانمقدم به عنوان رئیس چهارمین دوره شورای شهر شیروان انتخاب شد.
این اولین بار بود که یک زن در شهرستان شیروان به عنوان رئیس شورا برگزیده میشد.
پیش از او محمد محمدزاده قانعی و عباس فیاض در سمت ریاست دو سال گذشته شورای شهر شیروان خدمت نمودهاند.
بندرعباس، راحله ملایی
در انتخابات اعضای هیئت رئیسه شورای شهر بندرعباس، راحله ملایی موفق شد هفت رای از مجموع آرای اعضا را به دست آورد و به ریاست شورای این شهر برسد.
بندرعباس بیش از نیم میلیون جمعیت دارد و مرکز استان هرمزگان است.
فاروج، مریم فریدی
در شهر فاروج از استان خراسان شمالی، مریم فریدی به عنوان رئیس شورای شهرستان برگزیده شد. خانم فریدی پیش از این هم در دو دوره دیگر ریاست این شورا را بر عهده داشته است.
فاروج بیش از پنجاه هزار نفر جمعیت دارد.
فولادمحله، فاطمه ایمانی فولادی
در فولادمحله از شهرستانهای استان سمنان، اعضای شورای شهر به ریاست فاطمه ایمانی فولادی رای دادند. او توانست با سه رای از مجموع پنج رای به ریاست این شورا برسد.
چناران، زهرا راوی چوبدار
در چهارمین دوره شورای شهر در شهر چناران از استان خراسان رضوی، زهرا راوی چوبدار هم به عنوان عضو شورا برگزیده شد و هم به ریاست این شورا رسید.
او متولد ۱۳۶۳ است و در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده است.