فهرست و پروفایل زنان منتخب مجلس دهم در دوره اول
پروانه سلحشوری
متولد ۱۳۴۳ مسجدسلیمان تعداد آراء یک میلیون و ۱۹۸ هزار و ۷۶۰ رای
پروانه سلحشوری نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی از حوزه تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر است. او در فهرست ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان قرار داشت. خانم سلحشوری دارای دکترای جامعهشناسی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی است. سخنان پروانه سلحشوری در گفتگو با خبرنگار ایتالیایی روزنامه کوریره دلاسرا که در ضمن آن از حق آزادی انتخاب پوشش زنان دفاع کرده بود جنجالی شد. او در واکنش اعلام کرد که سخنانش منقطع شده و به باور او رعایت حجاب به عنوان یکی از دستورات دین مبین اسلام، برای زنان مسلمان امری ضروی و برخاسته از اعتقادات قلبی آنان است. هرچند ممکن است در شیوه اجرای این اصل، اختلاف سلایقی وجود داشته باشد، اما التزام به آن از سوی زنان مسلمان ایرانی امری بدیهی است.
ناهید تاج الدین
متولد ۱۳۵۵ اصفهان مجموعه آراء ماخوذه ۷۳۴ هزار و ۶۱۲ تعداد آرای ناهید تاج الدین ۱۹۵ هزار و ۶۶ رای
خانم تاجالدین دانشجوی دکترای ژنتیک دانشگاه علوم و تحقیقات تهران و عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد فلاورجان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و مدرس دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی است. او در یک مصاحبه پیش از انتخابات مجلس گفته است "انتخابات فرصتی تاریخی برای برهم زدن توازن نامناسب جنسیتی است." او گفته است: "زنان ایرانی با جمعیتی بالغ بر ۳۸ میلیون نفر یعنی نیمی از جمعیت ایران نتوانستهاند این تناسب جمعیتی را در شاخصهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حفظ کنند و سهمشان در شاخصهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیار کمتر از ۵۰ درصد است که در بلندمدت این سرمایه اجتماعی زنان را به شدت متزلزل کرده و شاخص اعتماد به نفس آنها پایین آمده و این کاهش اعتماد به نفس باعث شکننده و آسیبپذیر شدن آنها شده است." به گفته او "زنان ثابت کردهاند که فرآیندهای دموکراتیکی چون تقویت احزاب سیاسی، نهادهای جامعه مدنی، توسعه پایدار، احترام به شرافت انسانی، حقوق بشر و حقوق شهروندی و همکاری در کنش های اجتماعی را گسترش می دهند."
زهرا سعیدی مبارکه
متولد ۱۳۶۲ ۲۰ هزار و ۴۶۳ رأی مجموع آراء ۶۶ هزار و ۳۴۵ رأی
زهرا سعیدی متولد کارشناس ارشد مهندسی صنایع است. نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (شهرستان مبارکه) زهرا سعیدی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهرهوری است. او در فهرست بلند اهداف و برنامههای خود نوشته است که برای توسعه ورزش بانوان و تامین زیرساخت های لازم اهتمام ویژه خواهد کرد.
سکینه الماسی کنگان
متولد ۱۳۵۷ نماینده منتخب حوزه انتخابیه شهرستان های دیر، کنگان، جم و عسلویه در استان بوشهر ۴۱ هزار و ۸۰۴ رای مجموع آراء ۱۱۰ هزار رای
سکینه الماسی کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی و دانشجوی رشته دکتری جامعه شناسی (گرایش اقتصاد و توسعه ) است. او از جمله رئیس مرکز هماهنگی و ارتباطات مردمی سازمان بهزیستی بوده و سابقه فعالیتهای ورزشی از جمله بسکتبال را دارد و نایب رئیس انجمن تیراندازی فدراسیون جانبازان و معلولین کشور از سال ۱۳۹۳ بوده است. سکینه الماسی در جشن پیروزی خود گفته است که از خانواده ای روستایی بزرگ شده است و اعتقاد دارد مردم در این انتخابات نشان دادند که زن ضعیفه نیست و می تواند در تعیین سرنوشت خود دخیل بوده و برای ترسیم آینده اش مشارکت کند. او گفته است به به انجام وعدههای انتخاباتی خود پایبند است و در مجلس همواره صدای مردم خواهم بود.
هاجر چنارانی
متولد ۱۳۵۷ نیشابور زبرخان محل تولد : نیشابور زبرخان مجموع آراء ۲۴۳ هزار و ۹۸۵ رای
هاجر چنارانی نامزد مستقلی است که از حوزه انتخابیه نیشابور و تخت جلگه در خراسان رضوی به نمایندگی مجلس برگزیده شده است. او کارشناس ارشد جامع شناسی، مدرس دانشگاه و مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیشابور بوده است. خانم چنارانی توجه به شرکت ها و بنگاههای زود بازده اقتصادی،ایجاد کارگروهها وکمیسیونهای ویژه خانواده، رونق بخشیدن به شهرستان نیشابور از طریق جذب نخبگان بومی، ایجاد کارگروهها وکمیسیونهای ویژه اشتغال جوانان را از جمله اهداف و برنامههای خود قرار داده است.
hajarchenarani.ir
حمیده زرآبادی متولد ۱۳۵۹ قزوین ۱۰۸ هزار و ۴۴۰ رأی مجموع آراء ۳۳۲ ۴۸۸ رای حمیده زرآبادی در فهرست اصلاح طلبان قزوین راهی مجلس شده است. خانم زرآبادی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق – مکاترونیک است. او مجری طرحهای پژوهشی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بوده است. به هر حال اگر بخواهیم در هر زمینهای فعالیت داشته باشیم، اگر راه ورودی نباشد، اتفاقی رخ نمیدهد. باید فضای لازم برای هر فعالیتی به وجود بیاید تا افراد بتوانند خود را بروز دهند. زنان جامعه ما به این خرد رسیدهاند که باید در جامعه حضور داشته باشند تا بتوانند بر مشکلاتشان فایق بیایند. آمار زنان بهارستان نشین هیچ گاه تعداد قابل قبولی نبوده است. این نشان میدهد که تاکنون فضای سیاسی بازی برای حضور بانوان نداشتیم. به نظر من به صرف اینکه افراد زیادی تاکنون مجال ثبتنام پیدا میکنند، به معنای گشایش سیاسی نیست. این افراد احساس نیاز کردند و خود را ملزم به حضور در عرصه انتخابات کردهاند؛ اما تا گشایش سیاسی راه طولانی مانده است.
فاطمه ذوالقدر
یک میلیون و ۱۵۵ هزار و ۲۸۴ رای
در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، سیده فاطمه ذوالقدر، در لیست سی نفرۀ ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان: گام دوم در تهران حضور داشت و توانست با کسب ۱،۱۵۵،۲۸۴ رأی، در رتبۀ بیست و یکم تهران، وارد مجلس دهم شود. فاطمه ذوالقدر دارای دکترای زبان و ادبیات عرب، استاد دانشگاه های الزهرا و اصول الدین و دکتری زبان و ادبیات عرب- تدریس در دانشگاه امام صادق و مذاهب اسلامی است. او که در فهرست نامزدهای اصلاحطلب قرار داشت دخترسید مصطفی ذوالقدر، نماینده میناب در مجلس شورای اسلامی است. او در اولین گردهمایی اصلاح طلبان گفته است که تمام تلاشمان را در جهت ارتقای حقوق آموزشی، اجتماعی وسیاسی زنان و جوانان و تقویت سیاست خارجی برای تامین منفعت، مصلحت و عزت ایرانیان داخل و خارج از کشور و ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال زایی، حمایت از تولید و صنعت داخلی ایجاد فضای رقابتی در سایه ی ثبات و آرامش و به همت دولت تدبیر و امید برای استفاده هر چه بهتر از موقعیت پیش آمده پس از برجام با تکیه بر اقتصاد مقاومتی میکنیم. او همچنین گفته است که تفکیک جنسیتی و مشکلات اشتغال پیش روی خانم ها باید برطرف شود.
پروانه مافی تهران
۱,۱۶۲,۱۹۵ رأی مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱
رای پروانه مافی مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دارد و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و فرماندار اسبق شمیرانات در دولت محمد خاتمی است. خانم مافی در یک سخنرانی خود گفته است که صندوق رأی در دسترس ترین و مهم ترین شکل دموکراسی است و این را نباید از دست بدهیم. او گفته است که ۲۴۰ سال طول کشید تا آمریکا یک رئیس جمهور رنگین پوست را معرفی کند و یا هنور زنی با سمت رئیس جمهور پا به کاخ سفید نگذاشته است، آنها هم در حال آزمون و خطا هستند تا یک دموکراسی کامل شکل بگیرد.
فاطمه سعیدی تهران
۱،۱۷۶،۹۰۵ رأی مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱ رای
فاطمه سعیدی کارشناس ارشد مدیریت امور آموزشی و عضو حزب کارگزاران سازندگی ایرانی است. نام او در فهرست سی نفرۀ ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان قرار داشت. شغل او مدیریت مدرسه بوده و در دولت محمد خاتمی کارشناس مرکز مشارکت امور زنان بوده است.
طیبه سیاوشی
متولد ۱۳۴۵ شمیران یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۷۰ رای مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱ رای
طیبه سیاوشی دارای کارشناس ارشد روابط بین الملل است. شغل او معلمی و کارشناسی وزارت امور خارجه است. او کارشناس مطالعات اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه بوده و به زبان فرانسه مسلط است. خانم سیاوشی از جمله زنهایی است که با حجاب مانتو و بدون چادر در پوسترها و سخنرانیهای انتخاباتیاش ظاهر شده است.
فاطمه حسینی تهران
متولد ۱۳۶۴ تهران یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۷۲۷ رای مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱ رای فاطمه حسینی در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و در زمان برگزاری انتخابات دانشجوی دکترای مدیریت مالی بوده است. او دختر صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی ایران است که در دولت محمد خاتمی وزیر کار و وزیر اقتصاد بود. فاطمه عضو سازمان نظام مهندسی، عضو انجمن دوستی ایران اسپانیا و مشاور مالی چندین سازمان اقتصادی است.
فریده اولاد قبا
یک میلیون و ۲۶۲ هزار و ۱۱۲ رای مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱ رای
فریده اولادقبا کارشناس ارشد علوم اجتماعی و مدرس دوره های ضمن خدمت فرهنگیان بوده است. تدریس در مراکز پیش دانشگاهی، مدیریت دبیرستاناز سوابق او ذکر شده است.
سهیلا جلودارزاده تهران
متولد ۱۳۳۷ شهرری یک میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۲۷ رای مجموع آراء سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۱ رای سهیلا جلودارزاده تحصیلکرده مهندسی نساجی است. او نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دورههای پنجم، ششم و هفتم بوده است. خانم جلودارزاده همچنین عضو شورای مرکزی خانه کارگر، عضو دفتر سیاسی و مسئول سازمانهای حزب اسلامی کار، عضو جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران بوده است. در سوابق او نوشته شده که به زبان عربی نیز تسلط دارد. سهیلا جلودارزاده در مجلس پنجم در تدوین قانون محاسبه مهریه به نرخ روز دست داشت که در همان زمان به تصویب رسد. او در یکی از سخنرانیهای خود پیش از انتخابات مجلس دهم گفته است که خانمها از دورهای از فعالیتهای اجتماعی، تخصصی، فنی و مهندسی دور شدند و کارگران زن را به سولههای انباری بردند و برایشان دار قالی زدند در حالی که پیش از آن در کارخانهها به خوبی فعالیت میکردند. او گفته است بر اساس قوانین مصوب در هیچ شغلی برای زنان منع حضور وجود ندارد و وزارت کار نیز این موضوع را تایید کرده است. شعار انتخاباتی خانم جلودارزاده "اصلاح الگوی تفکر" است و گفته دلیل انتخاب این شعار آن است که "من از نزدیک با تبعات تحجر و تفکر غلط در خصوص زنان آشنایی دارم." به گفته سهیلا جلودارزاده" ما اکنون ۵۰ سال از پیشرفت و توسعه عقب افتادهایم و از این به بعد باید کار و تلاش کنیم تا این عقبماندگیها پایان یابد.
مینو خالقی اصفهان
متولد ۱۳۶۴ شهر اصفهان مجموعه آراء ماخوذه ۷۳۴ هزار و ۶۱۲ رای آرای مينو خالقی ۱۹۳ هزار و ۳۹۹ رای خانم خالقی که در فهرست نامزدهای اصلاح طلب مجلس قرار داشت دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته حقوق ارتباطات و دانشجوی دکترای رشته حقوق عمومی است. او در یک سخنرانی پیش از انتخابات خود را نمایندهای برآمده از سازمانهای غیردولتی خواند که تلاش خواهد کرد زبان گویای این گروهها در مجلس باشد. مینو خالقی از معدود نامزدهایی است که نه با پوشش چادر که با مانتو در تبلیغات انتخاباتی و سخنرانیهایش ظاهر شده است.
مینو خالقی علیرغم کسب حدنصاب لازم و تایید اولیه از سوی شورای نگهبان پس از انتخابات از سوی این شورا رد صلاحیت شد.