فاطمه اشدری عضو شورای شهر قزوین هم سالها سابقه خدمت در آموزش و پرورش را دارد و هم در امور خیریه فعال بوده است و توانسته با اتکا به این سوابقه سه دوره رای مردم شهر را به دست آورد و عضو شورای شهر قزوین شود.
خانم اشدری درباره خودتان و سابقه فعالیتهایتان بگویید.
من یکی از کارکنان بازنشسته آموزش و پرورشم و در دوران خدمتم در آموزش پرورش در تمامی مقاطع حضور داشتهام و در مقاطعی مسئولیت مدیریت آموزشی هم داشتهام. رشته اصلیام اما مدیریت آموزشی بوده و مشاور راهنمایی تحصیلی دبیرستان هم بودهام.
در تشکلهای غیردولتی خیریه هم فعال بودهام. از در جمله انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین فعالم.
سه دوره یعنی دوره دوم، سوم و چهارم هم در شورای شهر حضور داشتهام. مدرک تحصیلیام هم کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی است.
اولین باری که خواستید برای عضویت در شورای شهر اقدام کنید واکنش خانوادهتان چه بود؟ تشویقتان کردند یا نهیتان کردند؟
من تربیت یافته یک خانواده مذهبی سنتیام. یعنی خیلی از امور و اصولی که یک بانو باید در خانواده باید به آن پایبند باشد در نظر گرفتم. ما به یک سری حق و حقوق خانوادگی معتقد هستیم یعنی اگه من بخواهم به تنهایی خودم را در شورا ببینم و آسایش همسر و فرزندم را نبینم گمانم نه تنها یک زن که یک مرد هم نمیتواند در شورا یا هر موقعیت اجتماعی دیگری فعالیت کند. من باز مدیون همین خانواده و همراهیهای آنها هستم.
اگر یک فرد بخواهد در جامعه حضور پیدا کند باید حمایت خانوادگی را در کنار خودش داشته باشد و در مورد من هم الحمدلله از طرف خانواده حمایت شد.
ما باید به این آمادگی برسیم که برای جامعه و برای ارتقا شهر و مملکتمان از یک سری آسایشهایمان بگذریم و در خیلی از مواقع باید همراه هم باشیم و اینها مسائل سادهای نیست.
از طرف بقیه افراد چطور؟ مسئولینی که با آنها در ارتباط بودید یا مردم آیا کسانی بودند که به خاطر زن بودنتان شما را از حضور اجتماعی نهی کنند؟
من وقتی وارد این موقعیت اجتماعی که مردمیتر بود شدم از جانب همه مسئولین حمایت شدم و خوشحال شدند کسی که دلواپی امور مردم و پیگیر مسائل آنهاست وارد این عرصه شده است.
هزینهای که برای تبلیغات کردید صرف چه شد؟ مثلا پوستر یا بروشور چاپ کردید چه کردید؟
ما برای تهیه بروشور و پوستر هزینه کردیم و بخشی از هزینههایمان هم بین گروهی که داشتیم سرشکن شد. این سرشکن هزینه ها تاثیر داشت و از اسراف در تبلیغات بیهوده هم جلوگیری کرد.
خانم اشدری شعارتان در انتخابات چه بود؟ آیا شعار خاصی رو انتخاب کرده بودید؟
من شعاری ندادم. من یک عمر به مردم خدمت صادقانه کردم و این پیشینه خانوادگی و شغلی و کاری و موقعیتهایی که در آن حضور داشتم مدام در جراید عنوان میشد.
به نظر من اصلا ضرورتی ندارد که ما شعار بدهیم و ضرورتی ندارد تبلیغات کاذب داشته باشیم مردم خوب می بینند و خوب تشخیص میدهند و میتوانند به درستی انتخاب بکنند.
مردم در طول این چند دوره چهطور با شما در ارتباط بودند؟ ملاقاتهای خاصی داشتید؟ از فضاهای مجازی استفاده می کردید؟ چهطور مردم در جریان اقدامات شما قرار می گرفتند یا خواسته هایشان را به شما منتقل میکردند.
خب شوراها از کمیسیونهای متفاوتی تشکیل شده من طی این چند دوره بیشترین زمان عمر شورایی خودم را در کمیسیون پیگیری و کمیسیون فرهنگی ورزشی گذراندهام و همینطور در کمیسیون بانوان و در کمیسیون نظارت هم عضو بودهام و ارتباطم هم از طریق مکاتباتی است که از طرف گروهها و افراد با شورای شهر میشود و از طرف رئیس شورا به ما ارجاع میشود. ما از این افراد و گروهها دعوت میکنیم و نشست برگزار می کنیم.
ما با دستگاههای متفاوت جلسه میگذاریم و با تشکل های مردمی خاص هم جلسه داریم. مصلا اگر موضوعی هنری مطرح باشد با گروههای هنرمندان به طور خاص جلسهای میگذاریم.
مثلا قزوین پایتخت خوش نویسی ایران است و ما برای این که بتوانیم این ویژگی را به مردم نشان بدهیم انشاالله در آینده نزدیک موزه خاصی از آثار خوشنویسان و هنرمندان هم استانیمان خواهیم داشت.
یا در موقعیتهای متفاوت این چنین نشستهایی با هیئتهای مذهبی داریم یا نشست هایی با هیئت امنای مساجد داریم چون از نظر ما هر مسجد می تواند یک پایگاه اجتماعی باشد.
شما از فضای مجازی هم استفاده می کنید؟
فضای مجازی را اگر فرصت داشته باشم آنچه بعضی از دوستان رصد می کنند از طریق روابط عمومی فعالی که داریم برایمان میرسد.
شما درباره خانوم ها مشخصا چه کار خاصی در شورای شهر انجام دادید؟
من با توجه به این که اعتقاد دارم وظایفی که یک خانم عضو شورای شهر و یک آقای عضو شورای شهر دارند نمیتوانیم تفکیک کنیم و اعضای شورا اعم از زن و مرد وظیفه دارند برای همه مردم شهر تصمیم بگیرند. اما یک موضوعی که به آن پرداختهایم بحث پارک بانوان بوده است.
ما اخیرا سومین پارک بانوان شهر را افتتاح کردیم و به دنبال ایجاد پارک چهارم هستیم. در برنامههایمان تقدیر از خانمهای محجبه را داشتیم و کلاسهایی در همه فرهنگسراها برای افزایش مهارتهای زنان به خصوص کلاسهایی به عنوان سبک زندگی اسلامی داشتیم.
برای زنان که به سمت اعتیاد کشیده شدهاند اقدام چندانی صورت نگرفته و یک سری پیشبینیهایی کردهایم که کمپهایی برای سالمسازی و پاکسازی آنها ایجاد کنیم.
ما از مولفان زن حمایت کردهایم. در شورایاریها از حضور زنان حمایت کردهایم. در حوزه شورایاریها از همکاری اصناف استفاده کردهایم.