عضو شورای شهر سنندج: خانم‌ها مدیران دقیق و سالمی هستند

زهرا آوجیان عضو شورای شهر سنندج مرکز استان کردستان است. سوابقش در حوزه آموزش عالی و ورزش کمک کرد تا مردم این شهر به او اعتماد کنند و او را به نمایندگی شورای شهر انتخاب کنند.

خانم آوجیان درباره سوابقش و حضورش در شورای شهر گفت‌و‌گو کرده است.

خانم آوجیان من لطفا شما خودتان را معرفی کنید. از سوابق تحصیلی، اجرایی‌تان بگویید و این‌که چطور شد عضو شورای شهر سنندج شدید؟

من متولد سال ۱۳۵۸ هستم. لیسانس  مهندسی دامپزشکی و فوق لیسانس مدیریت اجرایی دارم و در مدیریت استراتژیک هم دکترا دارم.

متولد سنندج هستید؟

 نخیر من متولد بیجارم. البته شناسنامه‌ام از کرمانشاه است ولی اصالتا بیجاری‌ام.

درباره سوابق اجرایی‌تان هم لطفا توضیح بدهید.

من چهارده سال است که در دانشگاه پیام نور هستم و الان پستم مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور استان است.

قبلا مدیر کل امور آموزش، مدیر خدمات آموزشی، مدیر فرهنگی، مدیر پژوهش و ارتباط، مدیر پژوهشی، مدیر فرهنگی، مدیر کارآفرینی و ارتباطات صنعت این دانشگاه و در یک دوره مدیر آزمایشگاه های دانشگاه پیام نور بوده‌ام.

چی شد که خواستید عضو شورای شهر بشوید؟

می‌خواستم بیشتر کار کنم با توجه به این که من در همه حیطه‌های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی فعالیت می کنم و هم نایب رئیس هیئت هندبال استان کردستان هستم و رئیس مجمع زنان اصلاح طلب استان هستم و مدیر مؤسسه ی نیکوکاری مهرآفرین پناه سنندج هستم و کار شوراها هم دور نیست.

در قانون تأکید شده فلسفه وجودی شوراها برای پیشبرد امور در تمامی ابعاد اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی است که البته من کارآفرین هم هستم. پانزده سال است که در طب سنتی و گیاهان دارویی هم فعالیت می کنم یعنی کار اقتصادی هم می کنم.

دوست داشتم وارد حوزه‌ای بشوم که به اصلاح ساختار کمک کنم چون همشه می گفتند که شهرداری ها مشکل دارند و ساختار شهرداری ها ایراد دارد.

شوراها پل ارتباط بین مردم و مسئولین‌اند. می توانند مشکلات را از مردم بگیرند به گوش مسئولین برسانند. به عنوان چشم و زبان مردم، مشکلات را راحت تر رصد کنند و همیشه با توجه به این که بر اساس قانون وظایف تشکیلات و اختیارات شوراها بعد نظارتی‌شان هم مطرح هست این موضوع برای من ناآشنا نبود.

نمی‌خواهم به آقایان توهین کنم اما اعتقادم این است که خانم‌ها مدیران دقیقی و سالمی هستندو در محیط کاری شاید حضورشان مؤثر باشد.

خانم آوجیان شما شیعه هستید و در شهری که اکثریت آنها اهل سنت هستند چطور اعتماد مردم را جلب کردید و رای آوردید؟

من حس می کنم نماینده ی شایسته‌ای برای تشیع بودم هم این که عامل وحدت بین اهل سنت و شیع. چون رهبری هم فرمودند کسی که به این بحث‌ها دامن بزند نه شیعه است و نه سنی. نظر ما همیشه بر روی وحدت است و این هم نکته مثبتی بود که به من اعتماد کردند و در سه سال گذشته هم به من اطمینان کرده‌اند و به عنوان رئیس شورای استان معرفی شده‌ام.

وقتی خواستید که نامزد شوید واکنش خانواده‌تان چطور بود. این کارتان را منع کردند یا موافق بودند.

پدرم موافق بود ولی می‌گفت اگه مطمئنی می توانی موفق بشوی وارد شو. بیشتر نگرانی پدرم و همسرم این بود که رأی نیاورم و ضربه بخورم ولی خودم اعتقاد داشتم آن دوازده سیزده سالی که در پیام نور فعالیت کرده‌ام انقدر به دانشجوهای دانشگاه خدمت صادقانه کرده‌ام که اگر ده درصدشان به من رای بدهند، رای خواهم آورد و همین طور هم شد.

شیوه تبلیغاتی شما چه بود؟ سخنرانی می‌کردید؟ بروشور و بنر داشتید؟ چطور تبلیغ می‌کردید؟

در تبلیغاتم هم از سی دی و بروشور و هم از عکس استفاده کردم.

چقدر هزینه‌ تبلیغاتی‌تان شد.

من هزینه آنچنانی نکردم. ولی از بچه‌هایی که در ستادم کار کردند تقدیر کردم که بخشی از هزینه‌هایم مربوط به این موضوع است.

موقع تبلیغات انتخاباتی برای مردها هم سخنرانی می‌کردید؟ مثلا در بخش مردانه مسجد صحبت می‌کردید؟

در مسجد و بخش مردانه همسرم می‌رفت و صحبت می‌کرد ولی در قسمت زنان خودم صحبت می کردم. در کوچه و محله‌ها و خانه‌ها هم با هماهنگی دانشجوها خودم تبلیغ می‌کردم.

برای خانم ها شعار خاصی داشتید؟

من اصلا شعار نداشتم. اولین هدفم این بود که ارتباطم را با مردم حفظ کنم و بتوانند راحت من را پیدا کنند و بر سر همین عهدم ماندم. شماره‌ تلفنم در دسترس همه است و در دفتر شورای اسلامی استان کردستان هم هستم. 

شما پوشش خاص کردی دارید یا در ارتباط‌هایتان از زبان محلی استفاده می کنید؟

بعد از این که رأی آوردم زبانم تقویت شد. پوششم هم مانتو و شلوار است. اما در تبلیغاتم عکس‌هایی با لباس کردی داشتم. ولی گویشم بعد از این که رأی آوردم تقویت شد.

برای ارتباط و تبلیغات‌تان از فضای مجازی استفاده می‌کنید؟

قبلا فضای مجازی در حد وبلاگ و وب‌سایت بود ولی در این دوره حتما فضا فرق می‌کند.

وقتی که عضو شورای شهر شدید مشخصا برای خانم ها چه کردید؟

من با مشکلات خانم‌ها ناآشنا نبودم چه از لحاظ اجتماعی، سیاسی و سایر موارد. ما دنبال این هستیم که پارک بانوان را ایجاد کنیم و فازهای اولش در حال افتتاح است.

برای اولین بار مجموعه بانوان شورایی را در استان کردستان تشکیل دادیم و هر ماه برای جلسه به یکی از شهرستان‌ها می‌رویم. با بانوان نماینده ادارات و فرمانداران دیدار می‌کنیم و مشکلات بانوان را مطرح می‌کنیم.

از وقتی که شما فعال شدید کسی بوده چه از مردم و چه از متنفذین و مسئولین که به شما این نگاه را داشته باشند که زن را چه به این کارها و بروید خانه بنشینید و این محیط مال زن‌ها نیست؟ 

همیشه تحسین کرده‌اند. حتی اگر چنین نظری بوده در ظاهر نشان نداده‌اند. گاهی می‌گویند این کار به خصوص در حوزه استانی سخت است و مردانه است ولی بالاخره ما کار خودمان را می‌کنیم.