رای اول شورای شهر اهواز: گفتند کسر شان ماست یک زن رئیس شود

در خردادماه ۹۲ نام زیبا صالح‌پور در رسانه‌ها مطرح شد. او با به دست آوردن بیش از ۳۵ هزار رای بیشتر از همه نامزدهای نمایندگی شورای شهر اهواز رای آورده بود و رای اول مردم این شهر را دریافت کرده بود.  

او متولد ۱۳۴۴ در اهواز است و مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی دارد.

عضویت در دوره اول شورای شهر اهواز، مدیریت فرهنگسرای خانه جوان استانداری، مسئولیت ستاد بانوان خیرین مدرسه ساز خوزستان و فعالیت در آموزش و پرورش از جمله مسئولیت‌های او در این سال‌ها بوده‌اند.

زیبا صالح پور در چهارمین دوره انتخابات شورای شهر اهواز به عنوان نفر اول وارد شورای این شهر شد.

از ۲۱ عضو شورای شهر اهواز، چهار نفر از آنها زن هستند و زیبا صالح‌پور یکی از این زنان است.

با وجود رای بالای او در انتخابات اما خانم صالح‌پور وقتی نامزد ریاست شورای شهر شد برای این پست انتخاب نشد.

او بعد از پایان این رای‌گیری به خبرنگارها گفت که فکر می‌کردم به عنوان یک زن در این جایگاه حضور داشته باشم. شنیدم که بعضی از آقایان شورای شهر می‌گفتند برای ما کسر شان دارد یک زن رئیس شورای شهر شود و این تلخ‌ترین اظهارنظری بود که شنیدم. اعضای شورای شهر با رای زنان شهر به شورا رسیدند و کسانی که این تفکر را دارند در آینده شهامت داشته باشند و بگویند که ما به مدیریت آنها اعتقاد نداریم تا مردم تکلیف خود را بدانند.

مورد خانم صالح‌پور از نمونه‌هایی است که با وجود اعتماد مردم به زنان و فرستادن آنها با رای بالا به نهادهای تصمیم‌گیری، وقتی پای رای‌ مردانی به میان می‌آید که انتظار می‌رود به جای جنسیت، بر اساس دانش و تجربه رای بدهند،‌ احساس می‌کنند ریاست یک زن بر آنها "کسر شان" است و باز هم یک مرد را به ریاست انتخاب می‌کنند.

زیبا صالح‌پور بالاترین تعداد آرای مردم اهواز را به دست آورده است، قدیمی‌ترین عضو شورای شهر است و تجربه فعالیتش در شورای شهر نسبت به سایر نامزدها بیشتر است اما عدم باور به مدیریت زنان باعث شد از ریاست شورای شهر اهواز باز بماند.

او می‌گوید: هیچ استقبالی از رئیس شدن من در هیچ دوره‌ای نکردند.

این عضو شورای شهر اهواز به روزنامه کلید ملی می‌گوید "دلیل اصلی رای نیاوردن من این است که آقایان اعتقاد به مدیرت زنان ندارند. و حتی می گفتند ما چطور حاضر شویم که رئیس ما یک زن باشد. این جمله‌ای بود که بعضی آقایان که تعداد کمی هم بودند بیان می کردند و این دیدگاه را داشتند که یک زن نمی تواند و نباید مدیر باشد و ریاست شورا جایگاهی نیست که زنان بخواهند در آن قرار بگیرند."

او که دو دوره نامزد ریاست شورای شهر شده اما رای لازم را به دست نیاورده می‌گوید "یکی از دلایلی که من تمایل داشتم که در این جایگاه قرار بگیرم این بود که بتوانم تغییر نگرشی در استان خوزستان نسبت به زنان و پذیرش مدیریت زنان ایجاد کنم. من به عنوان یک زن که سابقه مدیریتی زیادی هم در گذشته داشتم می‌خواستم با یک عملکرد درست نگرش مردم را نسبت به اینکه زنان را لایق مدیریت نمی‌دانند تغییر دهم و اعتماد به نفس را در خانم‌های استانمان افزایش دهم."

زیبا صالح‌پور یک بار در دوره اول شورای شهر اهواز به عنوان نماینده مردم در این شورا انتخاب شده بود و دلیل موفقیتش در کسب بیشترین تعداد رای مردم اهواز را در دوره چهارم شورای شهر، عملکردش در دوره اول می‌داند. "من بخشی از آرای خودم را قدردانی مردم از عملکردم در دوره اول می دانم."

خانم صالح‌پور می‌گوید مردم به یک زن رای می‌دهند اما در مدیریت‌های استان شاهد این هستیم که زنان ما سهمی ندارند.

مدیران خوزستان هنوز دست و دل‌شان برای انتخاب یک مدیر، بخشدار یا فرماندار زن می‌لرزد در حالی که در استان‌های دیگر زنانی برای تصدی این سمت‌ها انتخاب شده‌اند.

به گفته خانم صالح‌پور این موضوع "نگرش مردسالارانه مردان استان را پررنگ‌تر می‌کند و مجالی می‌دهد که در جایگاهی مانند شورای شهر یک مرد به خودش اجازه بدهد که بگوید من به یک زن رای نمی‌دهم. مردی که بدون شک بخشی از آرای خود را از زنان کسب کرده‌است."

این نماینده شورای شهر اهواز اکنون به نمایندگی مجلس فکر می‌کند.

او در پیش روی خود زنی مانند همشهری‌اش زهره عالی‌پور را می‌بیند که به تهران رفت و آنجا به عنوان اولین فرماندار زن در کشور انتخاب شد و به فرمانداری شمیران رسید.